• kenneth_hallgren_och_torsten_bloom_pro_huskvarna_bts.jpg
  • skanna0039a.jpg
  • skanna0029a.jpg
  • skanna0028a.jpg
  • skanna0094a.jpg
  • skanna0038a.jpg

Matchprotokoll och spelscheman kan man hämta hos Svenska Bordtennisförbundet. Där finner man dock inte matchprotokoll för 4-mannalag. Ett sådant finns dock hos Smålands Bordtennisförbund. Under en match är det smidigt med ett domarprotokoll för bara den matchen. Jag har gjort en fil med 14 domarprotokoll till matchprotokollet för 4-mannalag.

När man skriver ut filen blir det 5 sidor med 3 protokoll på varje sida. Med en sax klipper man lätt så att det blir 14 domarprotokoll (och ett reservprotokoll). 5 olika filer erbjuds.

  1. En pdf-fil som man kan skriva ut och sedan klippa till 14 domarprotokoll så som nämns ovan.
  2. En Excel 2013-fil med samma innehåll som pdf-filen utan ifyllda namn. 
  3. En Excel 2003-fil med samma innehåll som pdf-filen utan ifyllda namn.
  4. En Excel 2013-fil som för hemmalaget innehåller namn för hemmalagets spelare. Namnen kan snabbt bytas ut i Excel före utskrift.
  5. En Excel 2003-fil som för hemmalaget innehåller namn för hemmalagets spelare. Namnen kan snabbt bytas ut i Excel före utskrift.

Från Sune Lindqvist i MK Veteranen har jag fått en Excelfil med ett matchprotokoll för 4-mannalag. Man kan snabbt ersätta allt som behövs med Sök och Ersätt. Om man inte vill ange dubbelspelarna i förväg så ersätter man dessa med ett tomt utrymme. 

Om man inte har Excel så kan man eventuellt skaffa gratisprogrammet WPS Office 2014 Home Free